Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Etter at tre korte toppturer var unnagjort i Vindafjord, og jeg var på vei hjem, passerte jeg naturlig nok Toskatjørn langs E134. Hvorfor ikke ta en liten topp til? Karmøys høyeste punkt, Dyrafjellet, ligger rett ved veien, kun en kort tur unna.

Så tenkt så gjort. Bilen ble parkert ved Toskatjørn, og turen startet på tydelig sti i terrenget. Det var mye våtere her enn på de andre av dagens turer. Det regnet i det jeg kjørte i dag tidlig, så mest sannsynlig har det regnet videre her mens det var oppholdsvær noen mil lenger øst.

Jeg fulgte stien et stykke, men valgte å ta snareste veien mot toppen, selv om det betydde en bratt tur opp. Bratt var det, faktisk dagens bratteste! Vel oppe på toppen av det som er det høyeste punktet i Karmøy kommune, med sine 171 moh, kunne jeg endelig nyte utsikt. De to foregående åsene hadde ikke utsikt i det hele tatt.

Det var lite som viste at dette er en “kommunetopp”. Ingen skilt, ingen bok eller varde. Kun et trigonometrisk punkt. Her burde noen gjort litt mer ut av det!

Jeg fulgte stien en litt annen retning fra toppen og sørover, før jeg på ny tok en snarvei. Vel nede fant jeg stien som førte tilbake til bilen ved Toskatjørn.

Dette må være en av de lettest tilgjengelige kommunetoppene i hele landet. Kun en halv time, så kunne den sjekkes inn.

Turfakta
Distanse  : 1,5 km
Varighet  : 30 minutter
Toppunkt  : 171
Startpunkt: 63


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap