Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Lysere ettermiddager muliggjør turer etter arbeidstid. I dag sto tre småtopper i Tysvær for tur. Alle tre nord for Skjoldastraumen, på Nes. De tre toppene ligger litt fra hverandre, så det ble korte kjøreturer mellom hvert startpunkt.

Første topp, Vårååsen, kan slettes ikke anbefales for andre enn spesielt interesserte. Toppen er bare 156 moh, og ligger heller ikke veldig langt fra vei, men siste stykket opp var gjennom et ganske ugjennomtrengelig brakekratt.

For å ta det fra begynnelsen: Bilen ble parkert på grei parkeringsplass langs Fikstveitvegen. Herfra gikk det grei skogsvei. Jeg tok av første vei til høyre, gjennom et plantefelt av gran. Etterhvert kom jeg opp på en åpen flate, med utsikt mot målet. Det var bare ett problem, vegetasjonen videre mot toppen av åsen. Jeg tror ikke jeg noen gang har gått gjennom så mye tett og høy brakeskog (2-3 meter høy) som her. Flere steder måtte jeg snu for å finne alternativer. I tillegg var det langt flere skrenter og steinblokker enn jeg hadde sett for meg. I det hele tatt ingen plass å dra med unger, eller andre for den del, som skal motiveres til å gå på tur.

Oppe på toppen åpnet det seg litt. I grunnen ingen blivende plass, så det var bare å legge i vei tilbake. Her gjorde jeg en tabbe, for jeg tenkte det kanskje var litt mer åpent lende i sørlig retning. Så feil kan man ta. I tillegg til enda verre brakeskog, var det også en hel del skrenter og småstup som ikke var mulig å forsere. Brukte en hel del tid på å komme ned til den åpne marka hvor jeg kom opp. Her klarte jeg også å gå feil. Endte i nytt ulendt terreng med stup, og måtte tilbake.

Den ganske korte turen tok nesten en time. Med mindre du samler på topper, finn hvilken som helst annen tur å gå, for denne var på ingen måte noen noen høydare.

Turfakta
Distanse  : 3 km
Varighet  : 1 time
Toppunkt  : 156
Startpunkt: 40


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder en hel del feilnavigeringer. Skal du opp hit ville jeg valgt en helt annen rute enn min, kanskje fra vest eller nordvest.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap