Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens tur gikk til Nedstrand i Tysvær kommune. Her var målet en rundtur til fire topper: Dalvanuten, Skrubburdnuten, Rossafjellnuten og Stølanuten.

Med på turen var Oddvar og Mira. Siden dagene er ganske korte, startet turen allerede kl 08.30 på Norheim. En times tid etter kunne bilen parkeres på tydelig merket parkeringsplass på Gurigjerde. Herfra er det god skogsvei oppover til Badnavatnet som ligger på 455 moh. Her tar stien østlig retning. Stien går nedom nordenden av Svartafjelltjørna, før den svinger nordøstover. På nordsiden av Djupedalsvatnet svinger stien sørover og det er jevn stigning opp til Dalvanuten på 572 moh. Vi går samme vei tilbake, men tar av stien der det er skilt som peker retning mot den høyeste nuten på turen: Skrubburdnuten 591 moh.

Det er godt merket sti hele veien, så vi følger stien videre vestover mot Rossafjellet 574 moh. Herfra er dagens siste turmål, Stølanuten, godt synlig i sør. En markant topp. Først skal vi en del høydemeter ned fra Rossafjellet, før det er god stigning opp til toppen av Stølanuten. Stølanuten er 577 moh. Herfra er det fin utsikt utover Boknafjorden. Stien går nedoverbakke i nordøstlig retning mot Stora Badnavatnet, før den dreier østover og vi kommer inn på stien vi tidligere på dagen kom opp. En flott rundtur som kan tas slik vi gjorde, eller man man blinke seg ut en enkelttopp hvis man ønsker en kortere tur. Det er godt merkede stier og skilt hele veien, og det er ikke noe problem å finne fram selv med snødekt terreng.

Turfakta
Distanse  : 15 km
Varighet  : 5,5 timer
Toppunkt  : 591
Startpunkt: 190


På denne turen sviktet GPSen, så dessverre ingen GPS-spor å laste ned. Det er i grunnen heller ikke nødvendig siden alle stier er tydelige i terrenget, og godt merket.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap