Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Tysvær kommune har 28 tellende topper med primærfaktor >=100 meter. I dag sto den siste igjen å besøke. Storenuten, eller Borgøynuten som den også kalles, er 292 moh og ligger på Borgøy. Det kreves derfor litt planlegging å besøke denne toppen, siden man er avhengig av båtskyss.

Rutebåten er vedtatt nedlagt fra 1. juli, så det hastet å besøke toppen. Båtturen tok 6-7 minutter fra Steinsvik og inn til Hattarvågen. Derfra var det i grunnen bare å følge skiltene videre. Først grusvei og etter hvert sti. Turen opp til toppen var bratt. Vi kom etter hvert til et stikryss hvor man kunne velge mellom rød og svart løype videre oppover. Vi tok den røde løypa opp, og den svarte ned igjen, for å få litt variasjon. Stien fortalte at den røde løypa er mest brukt, siden den var mye tydeligere i terrenget.

Som sagt en ganske bratt tur opp til varden på toppen. Fin utsikt, selv om det på dagens tur var litt disig. Etter en god pause på toppen, gikk vi ned igjen. Det var i grunnen ikke noe poeng å gå fort, for båten gikk ikke før om 2-3 timer.

Turen opp tok omtrent tre kvarter, mens returen gikk unna på halve tiden. Vel tilbake på kaien var det bare å smøre seg med tålmodighet. En flott tur som ikke er helt lett å gjennomføre hvis nedlegging av båtruta blir realisert.

Turfakta
Distanse  : 4 km
Varighet  : 1,5 - 2 timer
Toppunkt  : 292
Startpunkt: 2


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap