Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Kiggjafjellet ligger mellom Frakkagjerd og Aksdal i Tysvær kommune. Kjører man østover E134 fra Aksdal, passerer man først Alvanuten med mast. Deretter ser man rett på Kiggjafjellet, som med sine 237 moh er det høyeste i området.

Bilen ble parkert ved vannbehandlingsanlegget/ gasstankene rett ved E134. Deretter gikk jeg sykkelstien i retning Aksdal, før jeg tok av første vei til venstre. Det var bare å følge veien til den sluttet. Videre var det et kort stykke over innmark. Det var tegnet inn vei på kartet, og det var så vidt synlige hjulspor over beitet, så det burde være helt OK å gå over her. Videre gikk jeg mellom to uthus og ei grind, før traktorveien fortsatte på østsiden av Kiggjanuten.

Det var ikke noe utfordrende å finne vei til toppen. Jeg tok av traktorveien litt for tidlig, og måtte passere et ganske høyt piggtrådgjerde på veien. Fortsetter man litt lenger på traktorveien før man går mot toppen, slipper man dette problemet.

På returen gikk jeg litt lenger nord og kom derfor ned på rett side av gjerdet. Samme vei tilbake til bilen. Slettes ingen langtur. En god time, så kan man krysse av for nok en Tysvær-topp.

Turfakta
Distanse  : 3,5 km
Varighet  : 1 time og 15 minutter
Toppunkt  : 237
Startpunkt: 19


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest