Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Igjen snøfritt her ytterst på Haugalandet. Dagens tur gikk til to smånuter i Tysvær: Amdalsfjellet og Midtfjellet.

I Aksdal tok jeg av mot Arsvågen, men allerede etter et par kilometer tok jeg til venstre mot Førland. Videre i retning Sagbakken og Askeland. Jeg parkerte bilen på en liten avkjøring nesten inne ved innerste gård. Herfra gikk jeg ganske bratt opp og over et utmarksbeite. Noen høye piggtrådgjerder måtte forseres, men det gikk greit uten å ødelegge klær eller gjerde.

Det var fortsatt frost i bakken, og ganske lett å gå, til tross for mye regn de siste dagene. Jeg rundet Midtfjellet litt for mye i sørvestlig retning, og måtte gå litt tilbake for å komme opp mot toppen. Ganske bratt der jeg gikk, som nok hadde vært mulig å unngå ved å gå opp tidligere.

Vel oppe på toppen, 182 moh, var det fin utsikt over denne delen av Tysvær. I nord kunne jeg se dagens andre mål: Amdalsfjellet med sine 208 moh. Jeg gikk i ganske strak nordlig retning, men en del høydemeter ned, over et innmarksbeite, før det ble en god stigning opp på andre siden mot toppen. Amdalsfjellet hadde en flott varde, og utsikten var noe redusert siden det lå et lag med dis over området.

Jeg rundet ned på østsiden, og siktet meg inn på en vei jeg så på kartet. Ikke særlig problematisk å finne fram, og ganske lettgått, selv om det var en hel del myr og brake på veien. Rett før jeg kom ned til veien rotet jeg meg bort til noen høye skrenter. Det var likevel ikke mange hundre metrene som skulle til før jeg kom ned.

En fin rundtur på en time og et kvarter, uten de helt lange pausene.

Turfakta
Distanse  : 3,5 km
Varighet  : 1 time og 15 minutter
Toppunkt  : 208
Startpunkt: 65


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap