Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

På min samleliste har jeg to topper i Karmøy kommune. Den høyeste, Dyrafjellet, ligger på fastlandet, mens dagens mål, Søre Sålefjell, ligger på Karmøy. Ingen imponerende høyde akkurat, men i et ganske flatt kystlandskap er det flott utsikt fra toppen på 132 moh.

Turen startet på Sørstokke, et stykke sør for Kopervik. Det var tydelig merket parkering der Gruvevegen begynte. Vi fulgte veien opp til gruveområdet. Videre gikk vi på sti. På dagens tur var alt snødekt, men likevel ikke noe problem å finne fram. Langs hele ruta var det satt opp informasjonsskilt om naturen og gruvevirksomheten som pågikk i området mellom 1890 og 1914.

Det var litt glatt rett før toppen, men ikke nødvendig med brodder. Vi tok samme vei tilbake. Uten noe særlig med pauser brukte vi en time og 20 minutter. Kjekk tur som passer hele familien.

Turfakta
Distanse  : 5 km
Varighet  : 1,5 timer
Toppunkt  : 132
Startpunkt: 20


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap