Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Fjellgardsvatnet i Vindafjord var utgangspunkt for dagens to turer. Første tur, til Teråsen, startet på veien inn mot Røyravatnet. Jeg kjørte så langt det gikk, før jeg fortsatte til fots innover traktorveien. Anbefaler alle å parkere nede ved veien, og heller gå traktorveien oppover. Det ligger i ordet traktorvei at den i grunnen passer bedre for traktorer enn biler med lav bakkeklaring.

Jeg kan med en gang si at turen bør følge min rute fra toppen og ned, og ikke den ruten jeg valgte opp. Min oppstigning gikk gjennom ganske uryddig og kronglete terreng. Først et par plantefelt, før det ble en del utfordringer nærme toppen i form av steile bergvegger. Jeg fant en rute opp, men som sagt, mye bedre å gå opp lenger sør.

Vel oppe på platået var det ikke lett å finne det høyeste punktet. Ingen synlig eller naturlig topp, så det ble å GPS-navigere til topp-punktet jeg på forhånd hadde lagt inn på telefonen. Utsikten forsvant i all skogen, men likevel fin tur i flott skogsterreng. Kunne godt tenkt meg å overnatte i hengekøye her oppe.

Oppe på toppen fant jeg stien. Den fulgte jeg på returen. Ikke merket, men godt synlig. Heller ikke så bratt som på oppturen min, og i mye kjekkere skogsterreng. Etter hvert kom jeg ned på en skogsvei som førte inn på dyrket mark. Jeg fulgte den rundt hele beitet, og endte til slutt opp der jeg startet.

Jeg brukte en time på turen, men uten pauser av noe varighet.

Turfakta
Distanse  : 3 km
Varighet  : 1 time
Toppunkt  : 384
Startpunkt: 237


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap