Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Denne helga gikk turen fra Nordstøldalen i Sauda til Haugesund turistforening sin hytte Storavassbu.

I Saudasjøen tar man av fra fylkesvei 520 rett etter fjordhotellet. Amdalsveien følges fram til en stor parkeringsplass. Vi valgte å kjøre en knapp kilometer lenger, til bommen. Der var det plass å parkere et par biler, men det er slett ikke sikkert det er så lurt å gjøre det. Etter at vi hadde gått et stykke, oppdaget vi kyr med svære horn. Kjedelig hvis de skulle få en fiks ide om å klø seg på bilene. Sikkert ikke uten grunn at parkeringsplassene til hyttene oppover var inngjerdet.

De første par kilometrene gikk på fin grusvei. Der den sluttet var det tydelig merket DNT-sti videre til Storavassbu.

Storavassbu er ei hytte i Haugesund turistforening sitt løypenett mellom Seljestad og Ølen. Jeg besøkte hytta i sommer, men da på tur fra Blomstølen og videre til Frette. Turen fra Nordstøldalen er kortere og lettere å gå, og man slipper å vade flere elver på veien inn.

Siden bilen parkeres på kote 300 og hytta ligger 575 moh, er det ikke en spesielt krevende tur i forhold til høydemeter. Vi brukte i overkant av to timer inn, i svært vått terreng. Flere steder var det også ur, så det gikk seinere enn det ville ha gjort på en tørr sommerdag. Noe kortere tid på returen siden været var bedre, og det tross alt var nedoverbakke.

Hyttene på Storavassbu ligger nok i toppsjiktet når det gjelder standard for selvbetjente turisthytter. Hovedhytta er nylig renovert, mens sikringshytta ble bygd i 2017. Noen av hyttene til Haugesund turistforening er for store etter min smak, men hyttene på Storavassbu er mindre og virkelig koselige. Bra matlager, tipp topp utstyrt kjøkken, lys i alle rom (solcellepanel) og vann i krane på utsiden. Det er også snurredass i begge hyttene, så det er ikke nødvendig å gå ut.

I Storavatnet som ligger rett nedenfor hyttene er det godt med fisk. Helt sikkert i overkant mye, for fisken var ikke stor. Det gjør ikke så mye, for man får nesten garantert fisk, og den smaker veldig godt etter en tur på steikepanna. Vi hadde best lykke med spinnere med gule og grønne prikker.

Turfakta
Distanse  : 5 km en vei
Varighet  : 2 - 2,5 timer en vei
Toppunkt  : 615
Startpunkt: 303


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap