Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Lavt skydekke gjorde at første og andrevalget utgikk. Jeg endte derfor med en ganske kort tur fra Dalvatn i Sauda til Dalvassheia.

På veien mellom Hellandsbygd og Breiborg tok jeg av ved brøytestasjonen, mot Dalvatn. Før nedkjøringen mot Dalvatn fant jeg en parkeringslomme hvor bilen ble parkert. Omtrent rett over veien fant jeg starten på en merket rute mot dagens turmål. Egentlig flaks, selv om det på kartet tydet på at jeg burde starte nettopp her.

Det var bare å følge gulmalte nødlinger og til dels tydelig sti vestover mot masta, som selvsagt også ble veldig synlig når jeg kom oppå heia. Lettgått tur i fint og flatt terreng, selv om det også her var en del småvann og skar som skulle passeres på veien.

Lavt skydekke og passerende tåke gjorde at det ikke var all verdens utsikt fra toppen på 726 moh. Vestover så jeg ned mot Spelhustoppen (Høgås). I sør ville jeg normalt sett Skaulen, men i dag bare skyer. Jeg tok samme vei tilbake.

Turfakta
Distanse  : 5 km
Varighet  : 1,5 - 2 timer
Toppunkt  : 726
Startpunkt: 656


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Fila inneholder sporet fra mål til start.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest