Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens tur hadde Midtnuten som mål, men i påvente av bedre vær kjørte jeg videre innover Blåsjøvegen for å få med meg to lett tilgjengelige topper først; Odden og Storsteinheia. Snaue to timer senere hadde været lettet, og det var bare å gi seg i kast med Midtnuten.

Midtnuten ligger bokstavlig talt i skyggen av den høyere og langt mer markante Napen. Men med sine 1234 meter er likevel Midtnuten en topp å regne med.

Turen starter ved saueinnhengningen på toppen over Moavatnet, før man kjører Blåsjøvegen ned mot Nedre Moen. Turen starter med en bratt stigning før man kommer opp til flatere terreng innover mot Buarekvelven. Innerst i kvelven er det tydelig sti på venstre side av elva som kommer ned fra Midtnutevatnet. Vel oppe dreier stien i sørlig retning mot Napen. Rett etter å ha krysset elva to ganger tar jeg av fra stien mot Napen, og starter oppstigningen mot Midtnuten. Her er det ikke noe merket sti, og det er rimelig bratt i starten, og ikke så lett å finne farbar vei.

Det er derimot ikke lange stykket før det flater noe ut, og terrenget blir mer lettgått. Toppen er lett synlig, så det er bare å sikte seg inn. Terrenget veksler mellom myrpartier, fast berg, og reinlav.

Siste del av turen endte i ei skikkelig regnbyge og det gjorde at all utsikt forsvant. Det ble derfor bare en kort stopp på toppen, før jeg gikk samme vei tilbake.

Turfakta
Distanse  : 8 km
Varighet  : 2,5 timer
Toppunkt  : 1234
Startpunkt: 790


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap