Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens tur hadde Midtnuten som mål, men i påvente av bedre vær kjørte jeg videre innover Blåsjøvegen for å få med meg to lett tilgjengelige topper. Etter en tur til Odden kjørte jeg videre innover mot Beinlei. Målet for tur nummer to var Storsteinheia 1175. Turen fra veien og opp til toppen er unnagjort på en halvtime, tur-retur.

Første del av turen er ganske bratt, og det er noe klyving, og ikke helt lett å finne en fornuftig vei opp på dagens føre som var veldig vått og stedvis glatt. Det finnes sikkert bedre veier opp, men jeg gikk ganske rett på. En litt annen vei ned siden jeg fant ei grei renne som gikk omtrent helt ned på sørsiden.

Utsikten fra toppen er mer imponerende enn den sammenraste varden. Man er midt inne i Blåsjømagasinet, og det er naturlig nok mye vann på alle kanter. I vest ser man Store Blåfjell, i øst innover Bykleheiene. I nord kan man de kjente fjelltoppene som troner; Såta, Snønuten og Leirnuten. I dag var disse inne i skylaget.

Turfakta
Distanse  : 1,5 km
Varighet  : 0,5 timer
Toppunkt  : 1175
Startpunkt: 1080


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap