Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dette var dag tre av en tredagerstur til Grasdalen. Siste dag gikk fra turisthytta i Grasdalen til Førresbotn. Turen er lang, 22 kilometer, men ikke særlig krevende. Turkamerat på denne turen var Tor Martin. Dag en kan du lese om her, og dag to her.

Været var aldeles nydelig disse tre dagene i Grasdal og dalførene rundt. Før avreise var det meldt at det kunne komme tåke, men den så vi ikke noe til før denne siste dagen.

Turen startet på tydelig sti fra turisthytta og nordover Grasdalen. Det er stigning i starten, omtrent 100 høydemeter. Deretter flater terrenget ut innover mot Gamlestølsvatnet. Så er det en ny stigning og man passerer nok 900 meter før det går bratt nedover mot Glommedal. Stien har to stideler, ett mot Melands-Grønahei og ett mot Funningland i vest og Eidavatn i øst. Fra dette siste stidelet er det ikke merket sti videre mot Glommedal, men det er rimelig enkelt å navigere. Vi fulgte den vestre av de to kraftlinjene.

Vi hadde en liten feilnavigering ved vann 910 i skaret før man kommer til toppunktet. Her skal man holde på vestsiden av vannet. Her oppe kom det tjukk tåke sigende fra nord, men heldigvis forsvant den like fort som den kom.

Nede på Glommedalstippen ender veien som kommer fra Førresbotn. Denne veien ble bygget rundt 1980 i forbindelse med store anleggsarbeider her under byggingen av Ulla-Førre-anleggene. Fra Glommedal ble det drevet en fullprofilboret tunnel på 10 kilometer, helt til Brokadal hvor vi var for to dager siden.

I nordenden av Vassbotnvatnet er det en kraft- og pumpestasjon. Her traff vi en hyggelig kar fra Statkraft, og vi fikk en omvisning i stasjonshallen. Vi fikk også satt sekkene i en bil som skulle ned til kaien. Oss var det ikke plass til, så det var bare å legge i vei de siste kilometrene ned til Førresbotn.

Veien stopper nede ved kaien. Skal man videre må man ha båt eller avtale med noen som har båt. Vi hadde det siste, og ble skysset tilbake til bilen som var parkert i Haugavika.

Turfakta
Distanse  : 22 km
Varighet  : 5 - 6 timer
Toppunkt  : 920
Startpunkt: 630


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder noen avstikkere til bekkeinntak på veien, men disse ligger langs ruta og kan lett omgås.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest