Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dette er en virkelig topptur. Bestigningen er ikke spesielt krevende, bortsett fra at det er mange høydemeter, og noen luftige partier nær toppen.

Napen er en av de høye toppene i Suldalsheiene. Med sine 1350 meter rager den høyt, og er lett synlig fra store områder. Utsikten fra toppen er flott!

Man kan nå Napen fra flere sider og stier, men min tur starter fra veien mellom Gullingen og Øvre Moen. Der Blåsjøvegen når toppen over Moavatnet er det en saueinnhengning. Her kan man parkere bilen, og starte turen.

Turen går på god og tydelig sti hele veien. Det starter med et ganske bratt parti, til man kommer inn i dalføret som heter Buarekvelven. Herfra starter stigningen. Når man kommer til Midtnutevatnet er det et stidele, og man skal ta sørover videre oppover mot toppen. Siste stykket før toppen er ganske luftig, så hvis man ikke liker store høyder bør man droppe denne turen, selv om det bare er snakk om et kort stykke.

Turfakta
Distanse  : 9,5 km
Varighet  : 3,5 timer
Toppunkt  : 1350
Startpunkt: 790


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større “feil”, og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap