Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Turen starter innerst i Ulladalen, der anleggsveien ender på Flottene. Turen herfra og inn til Stovedalsvatnet går på en ganske tydelig sti. Det er jevn stigning hele veien innover, og utsikten tilbake til Ulladalen er fin. Underveis passeres flere installasjoner i forbindelse med Ulla-Førre-anlegget. Det er flere bekkeinntak rett rundt parkeringsplassen i enden av veien. Når man nærmer seg Stovedalsvatnet går man over en steintipp som er resultat av tappetunnelen som er sprengt inn under Stovedalsvatnet. Vinter og vår tappes vannet ca 40 meter, noe som gir en stygg strandsone hele sommeren. Ser man bort fra dette, finnes det fin fisk å få i vannet.

Når man kommer inn til Stovedalsvatnet ruver Napungen i nord. Toppen på 1014 meter er enklest å nå fra østsiden, så gå i strandsonen (eller på bunnen!) av vatnet et stykke bortover. Deretter er det bare å finne en rute opp til toppen. Noe klyving er det, men ikke noe større utfordring. Toppen har en liten, falleferdig varde, men utsikten er flott. Man ser Moavatnet, Pråmvikvatnet, storebror Napen i nord-øst, og selvsagt hele Ulladalen. Samme vei ned og tilbake til bilen.

Jeg har ikke GPS-spor fra turen, og det er heller sparsomt med bilder. Har gått mange ganger inn til Stovedalsvatnet, så jeg har lagt ut noen bilder fra andre turer inn dit. Dessverre ingen bilder fra toppen. Det er noe av grunnen til at jeg startet denne bloggen; å ta vare på bilder og turbeskrivelser!

Turfakta
Distanse  : ikke målt
Varighet  : ikke målt
Toppunkt  : 1014
Startpunkt: 605


Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap