Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens tur til Månastølnuten hadde samme utgangspunkt som mine tidligere turer til Napen og Midtnuten, nemlig saueinnhegningen på toppen av bakken før man kjører til til Nedre Moen, på Blåsjøvegen innenfor Gullingen i Suldal.

Allerede etter noen hundre meter på den godt merkede stien mot Napen, tok jeg til venstre på like tydelig sti, mot Lånene. Stien lå veldig fint i terrenget, og det var omtrent flatt innover. Den markante fjellformasjonen som danner Nibbesteinheia lå i nord, og stien gikk rundt hele formasjonen før den gikk ned mot stølene på Lånene.

Derfra var det noen flate partier før det ble god stigning oppover. Fortsatt fulgte jeg en sti eller et tråkk oppover. Faktisk var det også inntegnet på kartet. Etter hvert kom jeg opp til bekken som kom fra vann 1029. Herfra gikk det bratt oppover. På avstand hadde det sett svært bratt ut å gå opp mot toppen herfra, men med nærmere øyesyn gikk det helt fint. Partiet som var bratt var kort, og etter hvert flatet det ut innover mot den vestlige toppen med den store og flotte varden. På toppen blåste det slik at det var vanskelig å stå oppreist. Det var bare å komme seg videre til den noe høyere østre toppen. Et bra skar å forsere på turen bort. En mye mindre varde viste hvor hovedtoppen var. Like sterk vind her, og tåkeskyene jeg hadde sett at var i høyden kom stadig drivende forbi. Ikke noe blivende sted å være, så det var bare å komme seg nedover igjen. På returen gikk jeg bratt ned mot vann 1029. Fra vannet var det ikke lange stykket bort til sauestien jeg kom opp. Derfra samme vei tilbake til Lånene.

På sørsiden av Nibbestienheia valgte jeg en sti som gikk langs fjellet i østlig retning. Fortsatt flatt og fint å gå. Etter hvert kom jeg inn på stien jeg på tidligere turer har fulgt i retning Napen. Det var bare å følge merkingen nedover mot bilen.

Om du ikke liker å bestige nuter, er turen inn til Lånene svært fin. Lett å gå, og nydelig område.

Turfakta
Distanse  : 11 km
Varighet  : 3,5 - 4 timer
Toppunkt  : 1200
Startpunkt: 787


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Fila inneholder sporet fra mål til start.

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest