Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Andre helg på rad med tur innenfor Nesflaten i Suldal. Denne gangen startet jeg ved bommen på veien etter siste dam i vestre ende av Sandvatnet. Deretter ble det sykling på fin grusvei inn til dammen ved Holmavatnet, 7,5 kilometer hver vei.

Etter å ha parkert sykkelen var det bare å ta beina fatt. Først over dammene. De som synes det blir småskummelt, kan følge sti på vestsiden av dammene.

Kartet viser at det går sti langs Holmavatnet og bort til merket DNT-sti som går til Holmavatnhytta. Jeg forlot derimot stien noen hundre meter etter dammene, og dreide vestlig, for å komme opp på ryggen og følge den vestover mot toppunktet.

Ryggen, eller platået, var rimelig flatt, men med et par tversgående smådaler. Ingen store høydeforskjeller, og lett å gå i fin mose/lav. Det var ingen synlig topp eller varde på det høyeste punktet, så det er en fordel å gå etter GPS-koordinater hvis målet er å besøke “toppen”.

På returen gikk jeg til varden som ligger helt øst på platået, men som er 10 meter lavere enn det høyeste punktet lenger vest. Derfra gikk det nedoverbakke tilbake til dammene, og sykkelen.

Med matpause tok det omtrent en time fra dammen og inn, og noe kortere på returen. Sykkelturen tok omtrent 40 minutter inn, og halve tiden tilbake til bilen.

En flott tur som i grunnen kan passe for hele familien. Flott sykkeltur, og lett å gå innover Gravetjørnnuten.

Turfakta
Distanse  : 5 km + 15 km sykkel
Varighet  : 3-4 timer inkl. sykkel
Toppunkt  : 1193
Startpunkt: 952


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Fila inneholder kun fotturen, ikke sykling på veien.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest