Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Denne turen starter på Skreivassvegen som går fra nedstrøms Oddatjørndammen og inn til Skreivatnet. Veien er av heller dårlig standard, men tar man det rolig kan man kjøre med vanlig personbil. Hvor langt det er mulig å kjøre kommer helt an på snøforholdene vinteren før. I slutten av juli 2016 kom jeg til skaret rett før første topp-punkt. Her er det vanlig å møte ei diger snøfonn, og det gjorde jeg altså. Det var rett og slett uventet så sent på sommeren. Sykkelen sto i garasjen hjemme, så det var bare å legge i vei 4-5 kilometer på grusvei inn til dammene ved Skreivatnet.

Målet for turen var dammen i Skorpevadhølen. Det er merket DNT-rute inn til Krossvatn, på sørsiden av Skorpevadhølen, så jeg fulgte denne ruta ned Skreivasskleivane, til Djupa Hola og videre til hytta i Breiavadet. Her var det tid for en nistepause. Dette var første turen innover her, så jeg visste lite om hvordan terrenget videre inn til Skorpevadhølen ville være. Kartet viste at det skulle være en hel del bratte fjellsider, men jeg regnet med at det muligens ville være mulig å komme ned til dammen fra sørsiden likevel.

Men nei, etter å ha kommet opp i høyden rett sør for dammen var det bare å konkludere med at der var det umulig å komme ned. Eneste mulighet var å gå omtrent tilbake til Breiavadet og ta turen inn til dammen fra nordsiden av den tørrlagte Storåa. En ganske lang omvei, men fin tur likevel.

Inn til dammen kom jeg. Flott utsikt over vannet som er regulert i forbindelse med Ulla-Førre-utbyggingen. Vannet overføres i tunnel fra Skorpevadhølen og over til Skreivatnet, som er en del av det store Blåsjømagasinet.

Siden jeg først hadde havna såpass langt inne i dette området, var planen å ta turen nordover til vann 1062. Jeg kom omtrent halvveis inn da jeg merket at det var tåke i anmarsj fra nord. Å gå rundt i dette området i tåke fristet ikke, så det var bare å snu fortere enn svint, slik at jeg i alle fall var tilbake i Breiavadet før tåka kom. Der står det ei hytte som er åpen.

Tilbake i Breiavadet var det fortsatt tåkefritt, så det var bare å labbe videre samme vei jeg kom fra. På de siste høydene før jeg var tilbake i bilen kom tåka veltende opp over Oddatjørndammen. Et fascinerende skue, men greit å være ute av ødeland.

Turfakta
Distanse  : ikke målt
Varighet  : dagstur
Toppunkt  : 1130
Startpunkt: 1130


Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest