Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens tredje og siste topptur med utgangspunkt fra veien mellom Sandvatn og Holmavatn i Suldal, hadde som mål Storheddernuten, eller Storhellernuten som også brukes som navn. Toppen ligger på Storhilderfjellet som ligger sør og øst for Sandvatnet i Suldal, på grensa mot Agder.

Takket være Hydro sin anleggsvei kan man kjøre inn til dammen i vestenden av Sandvatnet. Herfra syklet jeg i underkant av fire kilometer på veien som går inn til Holmavatn. Omtrent i enden av Sandvatnet oppdaget jeg en stein/nødling i veikanten. Det var omtrent her jeg hadde tenkt å starte turen, så det passet bra. Jeg tviler på om det var en nødling, for det var ikke flere å se oppover.

Det var bratt i starten, men etter hvert flatet det noe ut. En del lav vegetasjon, men denne forsvant og underlaget gikk over til å bli fjell etter som jeg kom høyere, vekselvis ur og fast fjell. Jeg holdt en ganske rett linje mot toppen, og det stemte greit med terrenget oppover. Noen steder måtte jeg gå rundt en del knatter som stakk opp, og flere renner måtte gås rundt siden de var for dype å passere der jeg treff på dem.

Jeg rundet en snartur inn i Agder før jeg kom opp på topp-platåen fra sør. Dagens fineste varde på toppen som er 1402 moh, med flott utsikt mot Holmavatn i nordøst, og videre innover i Telemark og Agder.

Turfakta
Distanse  : 6 km
Varighet  : 2 timer
Toppunkt  : 1402
Startpunkt: 988


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap