Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Etter å ha besteget Smalafjellet, og fått tørket buksa en del i bilen på kjøreturen mot Finnvik, sto Finnvikåsen for tur.

Finnvikåsen er med sine 316 moh ikke noen særlig høy topp i Suldal. Faktisk en av de laveste. Men topp er topp, så klart den må bestiges når jeg er på tur i området.

Jeg valgte å kjøre av mot Finnvik på retur mot Ropeid. Faktisk helt til jeg så det blå skiltet med Finnvik. Bilen ble parkert, og turen startet opp en grusvei som bar tydelig preg av store nedbørsmengder. Litt oppi veien hadde det dessuten gått et svært skred, dog ikke av nyere dato. Svære steiner og trær sperret hele veien. Jeg klatret over, og fortsatte til jeg kom til et kryss. Opp til høyre, og etter hvert inn i en jungel av tett vegetasjon.

Turen opp den bratte lia var tung. Søkkvått og sugende underlag, og stedvis bratte berg og kratt gjorde at det gikk seint oppover. Omsider flatet det ut. Selvsagt myr, men likevel lettere å gå enn opp lia.

Turen sørover på platået var svært uryddig å forsere. Trær, store steiner og bratte berg gjorde at det gikk seint. Etter hvert kom jeg fram til varden, som lå som ei lita røys oppå et ganske smalt bergparti. Det hadde yra hele veien opp. Om det var yr/regn eller vann fra trær og busker skal ikke sies sikkert. Samma kan det være, jeg var søkkvåt.

Returen tok jeg ned på sørsiden, for å komme ned på vestsiden, som fra toppen så litt mer lettgått ut enn den ruta jeg hadde tatt bortover mot toppen.

Lettere å gå, men desto våtere. Til og med fjellskoene hadde gitt opp. Jeg får skylde på at det er en del turer siden skoene fikk en omgang med fett.

Etter hvert kom jeg inn på mitt eget spor igjen. Det fortsatte bratt ned lia tilbake til veien og bilen. Det finnes helt sikkert bedre ruter opp til Finnvikåsen enn den jeg tok. Oppe ved toppen kom jeg inn på en merket sti, men jeg gjorde ikke noe stort nummer ut av å følge den.

Absolutt ikke en topp jeg vil anbefale til andre enn spesielt interesserte toppesamlere.

Turfakta
Distanse  : 2 km
Varighet  : 1 - 1,5 timer
Toppunkt  : 316
Startpunkt: 13


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest