Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Snøgrensa kryper oppover, og det er igjen mulig å planlegge toppturer litt lenger inn fra kysten. Dagens turmål er Hjort, eller Tjort som skal være det langt mer brukte navnet lokalt. Toppen er 688 moh og ligger i Imsland, Vindafjord kommune.

Bilen parkeres på en rasteplass langs rv46, rett før man kommer til Ølmedal/Imsland, langs veien mellom Ølen og Sauda. Med på dagens tur er Øyvind.

Første del av turen går på grei traktorvei gjennom åpent kulturlandskap og plantet granskog. Veien går etter hvert over i tydelig merket sti. Det er god stigning hele tiden, og noen partier er virkelig bratte.

Over tregrensa er det fin utsikt sørover mot Vindafjorden, Børkjelandsvatnet, Ølmedalsvatne, og toppen på sørsiden av fjorden: Grytenuten.

Siste bratte partiet før det flater ut krever litt klyving, hvis man velger å gå opp siste skaret. Det er merket sti øst for dette skaret, hvis man vil ha en litt mindre strabasiøs tur her. Ikke lange omveien. Vi tok skaret opp og merket sti på retur. Fint begge deler.

Når man kommer opp på platået etter skaret er det lettgått videre vestover mot toppunktet på Hjort. Det er fin varde og utsikt på toppen. Ikke veldig lang og krevende tur, selv om det er rimelig bratt enkelte partier. Vi brukte en time opp.

Turfakta
Distanse  : 5 km
Varighet  : 2 timer
Toppunkt  : 688
Startpunkt: 170


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap