Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ropeidhalvøya i Suldal kommune. Ca 11,5 km og 4 timer tur/retur. Ikke spesielt krevende, bortsett fra at det er mange høydemeter og enkelte bratte partier.

Grytenuten er en markant fjelltopp som ligger på Ropeidhalvøya. Toppen på 862 meter rager høyt over Vindafjorden, og er godt synlig i sør når man kjører mellom Vikedal og Kvaløy. Det er ingen høyere fjell lenger ut mot kysten, så det er en formidabel utsikt herfra. I godt klarvær ser man Stavanger, hele Boknafjorden, Kvitsøy, Utsira, Stord, Bømlo, Kvinnherad, Folgefonna, Skaulen og innover mot Ryfylkeheiene.

Utgangspunktet for turen er ved Kjølvikstølen grendahus. Man kommer hit ved å kjøre til Ropeid, videre mot Marvik og Hebnes. Parker ved grendahuset, og følg grusveien til første grind. Stien starter her, og er særdeles godt merket. Det er røde merker hele veien. Disse er lette å følge, selv i områder der det er snaufjell.

Turen starter lett med et stykke grusvei, men når en tar av fra denne blir det etter hvert virkelig bratt. Det er ca 800 høydemeter til toppen, så det sier seg selv at her får man opp pulsen, særlig partiet som går gjennom fin lauvskog. Utsikten blir etter hvert flott, og det er merket utsiktspunkt som er verdt den korte turen bort.

Ha godt med drikke med, for forbruket blir stort. Det er mulig å fylle drikkeflaska ved Krokavatnet.

Når man kommer til toppen får man betalt for strevet tidligere på turen. Fantastisk utsikt! Her vil jeg opp flere ganger, gjerne med telt, slik at jeg kan få med solnedgang i havet i vest, og soloppgang over fjellene i øst. Antar at det må være en flott opplevelse!

Turfakta
Distanse  : 11,5 km
Varighet  : 4 timer
Toppunkt  : 862
Startpunkt: 20


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større “feil”, og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap