Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ny topp på Ropeidhalvøya i Suldal sto på programmet. Ressfjellet med sine 536 moh er ikke en særlig høy topp for å ligge i Suldal, men topp er topp.

Turen startet i veikanten langs veien mellom Ropeid og Marvik/Sandsfjordbrua. Det var plass til å parkere et par biler ved avkjørselen, og en plass var ledig til meg. Turen var svært godt merket med tydelig sti, og rødmaling på steiner og berg over tregrensa. Noen rødmalte varder var det også, for å tydelig vise retningen.

Første del av turen gikk i stedvis ganske bratt li. Likevel lett å gå på tørr og fin sti. Over tregrensa var det slakere, og stort sett bart fjell å gå på. Rett før toppen passerte jeg et fint tjern. Siste stykket hadde jeg varden i sikte. En stor og forseggjort varde viste hvor toppen var. Utsikt mot Sand i øst. I vest de andre toppene på Ropeidhalvøya.

En fin topptur på godt merket sti, med god utsikt fra toppen. Jeg brukte en time og tre kvarter t/r noen småpauser inkludert. Turen passer fint for alle som tåler litt stigning.

Turfakta
Distanse  : 4,5 km
Varighet  : 1,5 - 2 timer
Toppunkt  : 536
Startpunkt: 183


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute. GPX-fila viser kun turen opp, siden jeg gikk nøyaktig samme vei tilbake!

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest