Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Saurdal, Suldal kommune. Ca 23 km og 8-9 timer. Krevende. Lang tur med mange høydemeter i delvis øde høyfjellsterreng.

Målet for turen er Vestre Kaldevatn i Dyraheio. Jeg valgte å gå fra Liastølen/Saurdal. Denne turen har jeg delvis gått tidligere, men da var målet Såta. Kjør Rv 13 mellom Sand og Nesflaten. Ta av mot Kvilldal, og videre mot Kjetilstad/Saurdal.

Turen starter fra veien mellom kraftstasjonen i Saurdal og Lauvastølsvatnet. Det er rimelig lett å se hvor stien starter. Derimot er det lett å miste stien i fjellbjørkeskogen, så følg godt med for å unngå feilnavigering!

Etter at fjellbjørkeskogen er passert er det et langt parti som er lettgått med tydelig sti. Utsikten er flott, og man får etter hvert virkelig følelsen av å være på fjelltur. Mye snaufjell og god stigning.

Når man kommer over til fast fjell er det nødlinger å følge. Det er lett å miste kursen hvis man ikke følger godt med, særlig i et parti sør for Såta. Det kan også være utfordrende når man kommer opp i snøen som ligger til langt ut på sommeren. Det er viktig å ha riktig kurs slik at man kommer ut av snøfonna på riktig sted, for å følge ruta/nødlingene videre.

Jeg gikk her 1. juli, og da var det en hel del snø i skarene øst for Såta. Ved Dyralaupskvelven tok jeg av fra stien (som i grunnen ikke er merka) for å komme raskere over til sørenden av Vestre Kaldevatn. Åpent og greit terreng å navigere i, selv om det er en hel del opp og ned. Returen gikk samme vei.

Turfakta
Distanse  : 23 km
Varighet  : 8 - 9 timer
Toppunkt  : 1290
Startpunkt: 630


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS. 

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større “feil”, og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap