Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

I dag sto tre av de lave toppene i Vindafjord på programmet. Etter å ha besøkt Lauvåsfjellet og Vardåsen, sto Alnaåsen for tur.

Jeg tok av E134 i Isvik, retning Vikebygd. Etter å ha passert sentrum, tok jeg av til venstre på Alnavegen. Bilen ble parkert rett før Alnavegen 88.

Også denne åsen så ut til å være skogkledd helt til topps. Muligheten for utsikt var derfor ikke stor her heller.

Turen startet på grusvei et stykke. Rett før siste gardstun, tok jeg til høyre opp langs en steingarde. Jeg kom til ei grind, og fortsatte på skrått opp til høyre i retning et nytt gjerde. Dette gikk jeg langs et stykke, til det ikke lenger var piggtråd på toppen. Jeg kunne med fordel fortsatt et stykke til, til ny grind. Her kom jeg ned på returen.

Men jeg gikk opp i gjennom skogen mot toppen, uten sti. Ganske greit å gå, for det var rimelig tørr skogbunn. Etter som det flatet ut mot toppen fant jeg stien. Den fulgte jeg nordover til masta og trig-punktet som indikerte toppunktet.

Null utsikt, så det var bare å “sjekke inn” og returnere på stien tilbake til utmarksbeitet jeg kom opp. Hele toppturen var unnagjort på mindre enn en halvtime. Nok en topp i Vindafjord kan krysses av som besøkt.

Turfakta
Distanse  : 1,5 km
Varighet  : 30 minutter
Toppunkt  : 242
Startpunkt: 120


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap