Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Øyvind og jeg startet turen til Vassdalsnuten fra fylkesvei 520 mellom Sauda og Røldal. Etter å ha passert dammen på Svartavatnet, ble bilen parkert på en lomme der bekken kommer ned fra vann 858.

Rett over veien fant vi raskt en merket sti med nødlinger og blå maling. Stien gikk i høyden over vannene innover, men noe opp og ned var det likevel. Ved utløpet av Vassdalsvatnet passerte vi elva. Vi kom tørrskodd over, men jeg har lest i andres turrapporter at man må leite etter egnet sted ved stor vannføring.

Fra elva bar det ganske bratt oppover, men fortsatt på merket sti. Etter det bratte partiet dreide stien i sørlig retning mot vann 933. Der vannet begynte å smalne kom det ned en liten bekk. Her forlot vi stien og fulgte bekken oppover. Vi gikk på nordsiden av det lille vannet, og fortsatte opp neste skar hvor vi etterpå gikk mellom to mindre vann. Derfra gikk det i sørvestlig retning oppover mot toppen. Lett å finne toppen, med stor og fin varde.

Fra varden på toppen var det flott utsikt mot Røldalssåta i nordøst, og Skaulen i sørvest. I nord Tindane. Ellers ei fin steinhei videre vestover fra der varden sto.

Vi gikk samme vei tilbake, og tok en lengre pause ved de to små vannene vi gikk mellom på vei opp. Varm og flott dag i høyfjellet.

Turen er svært lett å gå siden det ikke er all verden høydemeter på vei mot toppen. For mange vil det også være en fordel at største delen av turen er godt merka. Kun det siste stykket mot toppen går utenfor merka sti, men det er svært lett å finne fram til varden på toppen.

Turfakta
Distanse  : 7 km
Varighet  : 2,5 - 3 timer
Toppunkt  : 1042
Startpunkt: 847


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Fila er kun tur opp, ikke retur, siden vi gikk akkurat samme vei tilbake.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap