Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

En søndag uten de helt gode værmeldingene gjorde at det ble en topptur i nærområdet, sammen med Astri Elise. Nærmere bestemt Tordisnuten, fra Stokkadalen i Vats, Vindafjord.

Etter å ha kjørt av E134 ved Knapphus i retning Sauda, tar man av på Kårhus i retning Åmsosen. Rett før kaien og bygningene til Hatteland, tar man av til venstre mot Stokkadal. Omtrent der asfalten slutter står det turskilt mot Tordisnuten. Parkeringsplass noen hundre meter langer framme.

Turen starter på grei skogsvei. Etter hvert går skogsveien over i sti, hele tiden merket med røde pinner og skilt. Det er jevn stigning oppover i lia, men bare noen få partier kan karakteriseres som bratte. Her er det montert kjetting for å holde seg fast, hvis det skulle være behov for det.

Etter hvert som vi kom opp i høyden fikk vi utsikt mot Raunes og tilbake mot Åmsosen. På dagens tur var det tungt skydekke over toppen, og etter hvert ble det ganske surt regnvær, og dårlig utsikt. Siste del av turen gikk over tregrensa, og det var partier over snaufjell.

Stien kommer opp på nordvestsiden av platået. Her er en varde. Stien dreier så i sørøstlig retning bort til toppen. Sikkert fin utsikt sørover mot Yrkjefjorden, men altså ikke på dagens tur. Det ble en kort fotoseanse før turen gikk samme vei tilbake. Under skydekket lettet det, men da var vi allerede ganske våte, siden regnbuksene ble liggende hjemme.

Turfakta
Distanse  : 4 km
Varighet  : 1,5 time
Toppunkt  : 444
Startpunkt: 120


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap