Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Stranddalen turisthytte var utgangspunkt for dagens topptur til Ravnanuten.

Nuten har primærfaktor på 110 meter, så den står på min liste over nuter jeg vil besøke, selv om den ikke er av de mest staselige. Som ettermiddagstur fra turisthytta Stranddalen var den helt perfekt. Den er også en grei avstikker på ruta mellom Stranddalen og Krossvatn, for andre som samler på topper.

Første del av turen gikk på merket rute mot Krossvatn. Få høydemeter innover. Kart og terreng stemte sånn noenlunde, for omtrent der man tar av til Smørslagjo (en kjent steinformasjon) så det ut til å være greit å komme opp. Snøfonn til tross, det gikk greit å komme opp i kanten av denne. Videre oppover var det god stigning, men lett å navigere mot toppen, som mer kan karakteriseres som et ganske flatt platå. Toppen hadde rester etter et trigonometrisk punkt, men det er nok mange år siden den hvite pålen sto oppreist på steinen som markerte toppen.

Vi valgte samme rute ned som opp. Planen var å gå bort til Smørslagjo, og muligens opp til Smørslagenuten, men ute på kanten ned mot elva kunne vi se at det ville bety en heftig nedstigning, vading og en like heftig oppstigning på andre siden av elva. Turen der får bli til neste gang.

Turfakta
Distanse  : 4 km
Varighet  : 1,5 time
Toppunkt  : 1134
Startpunkt: 985


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større “feil”, og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap