Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Stranddalen turisthytte var målet for årets familietur. Hytta, som tilhører Stavanger turistforening, er bemannet fra siste uka i juni til siste uka i september. Her kommer man til duk og dekket bord!

Jeg var innom hytta på dagsbesøk tilbake i 2018, på en rundtur jeg hadde til Pjåkavatnet, Urskar og Kvelven.

Hytta ligger på turistforeningens løypenett, og kan nås fra blant annet Saurdal og Øvre Moen. Vi valgte sistnevnte, siden det er korteste rute, til tross for at anbefalingen fra turistforeningen nå i sommer har vært å gå fra Saurdal. Årsaken er at det fortsatt er mye snø i fjellet, med en del bratte snøfonner på stien fra Øvre Moen.

Fra Øvre Moen går stien bratt opp Moakvelven, under kraftledningen. På turen inn hadde vi perioder med regn og tåke, men ikke verre enn at det gikk uten regnbukse. Fra toppen av Moakvelven og innover mot Veratjørna er det lett å gå. Det er noe opp og ned der man krysser elva som renner inn vest i Veratjørna, og der man passerer den kjente fjellformasjonen Stranddalsgubben. Elva ble krysset på ei diger fonn/snøbro. Når den forsvinner må man nok regne med vading hvis vannføringen er like stor som den var på vår tur.

På vår tur traff vi barnefamilier med ganske små barn, så det er helt forsvarlig å gå denne veien selv om anbefalingen er den to kilometer lenger ruten fra Saurdal.

Vel inne på hytta hadde vi forhåndsbestilt rom for to netter. Været var ikke det beste, men i følge værmeldingen skulle det bli bedre de neste dagene. I tillegg til å slappe av på hytta med god mat og drikke (alle rettigheter på hytta) skulle vi ta en topptur dagen etter.

Den beste nyheten, særlig for den kvinnelige delen av turfølget, var at hytta har dusj!

Dag to startet med tåke til ut på formiddagen. Vi brukte tiden til å gå tur til toppen bak hytta. Den hadde mobildekning. Den yngre delen av turfølget måtte slukøret konstantere at dekning ikke nødvendigvis betyr 4G eller datatilgang, kun melding og samtale.

Etter lunsj lettet tåka og vi tok turen inn til Ravnanuten (egen turbeskrivelse).

Til tross for mye snø i terrenget og is på vannet, ble det en kjapp dukkert mellom isflakene (for de få, vågale). Fisken beit ikke, men det er nå alltid kjekt å ha prøvd.

På dag tre våknet vi til solskinn. Nydelig tur tilbake til bilene på Øvre Moen etter en god frokost, med hotellstandard.

Turfakta
Distanse  : 5,5 km
Varighet  : 2 - 2,5 timer hver vei
Toppunkt  : 1050
Startpunkt: 785


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større “feil”, og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap