Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Med startpunkt fra en liten parkeringsplass på veien mellom E134 og Skånevik (Hålandsheia), startet turen mot Håfjellet. Jeg gjorde et forsøk på å gå denne turen tidligere i høst, men snudde da etter møte med en mindre gjestmild stut et stykke oppi skogen. Jeg tok farvel med stuten, og gikk heller til en topp på andre siden av veien, Hålandshovda.

På dagens tur traff verken jeg eller turfølge Oddvar og Mira på noen stut. Turen til Håfjellet var merket med skilt og rødmaling, og det var ellers tydelig sti hele veien. Første del av turen, opp mot Nesestølen, gikk over mye myr. Noen korte partier gjennom skog i starten, men ellers vått underlag. Dagens tur var derimot langtfra så vått som på turen jeg hadde på Ropeidhalvøya helga før. I dag var det en nydelig novemberdag med perioder med sol, og ellers tilnærmet vindstille.

Stien flatet ut ved Nesestølen, før den fortsatte slakt oppover. Vi var kommet over tregrensa, og det var rimelig lettgått. Et stykke over Nesestølen tok vi av fra stien, med kurs mot en varde vi fikk øye på. Kartet viste at det var Dalanuten. Vi la turen innom småtoppene der oppe, alle med en liten varde på toppen. Utsikten mot Åkrafjorden og fjellene i Kvinnherad i nord var flott. Etter å ha tatt runden gikk vi ganske bratt ned i dalføret mellom Håfjellet i vest og Dalafjellet i øst. Etter å ha passert myra i bunnen fant vi igjen stien, som førte bratt oppover østsiden av Håfjellet, som lå som en såte i terrenget.

Etter en bratt kneik i starten flatet terrenget ut på veien mot toppen. Lett å gå på fast underlag, og flott utsikt hele tiden. Stien var tydelig, og det var ikke noe problem å finne toppen, selv uten å bruke kart.

Fra varden på toppen, 937 moh, var det god utsikt over deler av Sunnhordland, Åkrafjorden, og fjellene i nord, øst og sør. Av kjente landemerker kan nevnes Siggjo helt i vest, Ulvanosi i nord, Nordreskornuten i sørøst, og Hustveitsåta i sør. Alle topper over 1000-1100 meters høyde var dekket av snø, noe som gjorde det lett å finne ut hva som var hva.

Vi fulgte stien tilbake til bilen, uten videre omveier. En flott topptur som er lett tilgjengelig og ikke særlig krevende. Vi la en omvei om Dalanuten på vei opp, noe som ikke er nødvendig. Inkludert en lang matpause brukte vi 5,5 timer på dagens tur.

Turfakta
Distanse  : 11 km
Varighet  : 5 - 6 timer
Toppunkt  : 937
Startpunkt: 324


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest