Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

På Håland, mellom Stordalen i Etne og Skånevik, parkerte jeg på merket parkeringsplass. Skilt viste vei til Hålandshovda på ene siden av veien, og Håfjellet på andre siden.

Jeg hadde tenkt meg til Hålandshovda, og fant stien rett ved parkeringsplassen. Mye myr og sørpe på stien langs et elektrisk gjerde i utkanten av myra. Absolutt ikke en tur for lave sko.

Etter myra gikk det bratt oppover lia, men hele tiden på svært tydelig sti. Stien kom etter hvert over tregrensa, og utsikten ble fin mot Stordalen og videre mot Åkrafjorden. Vinden økte på, og regnbyger var i anmarsj fra vest. Jeg hadde akkurat kommet til den flotte varden på toppen da regnet satte inn. Heldigvis var det bra le bak den store varden, slik at det gikk an å få på regnklær uten å bli søkkvåt.

Samme vei tilbake. En flott topptur på lettgått sti. Husk bare å ha støvler eller høye fjellsko. Utsikten fra toppen var nydelig, mot Kyrping, Stordalen og mot Frette.

Turfakta
Distanse  : 3,5 km
Varighet  : 1,5 timer
Toppunkt  : 655
Startpunkt:325


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Fila inneholder sporet fra start til toppen, siden jeg gikk samme vei tilbake.

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest