Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

En tredagertur med utgangspunkt i Grasdalen i Hjelmeland. Jeg hadde Tor Martin med meg på denne turen, som startet luftig, med helikoptertransport fra Hauge i Jøsenfjorden og inn til dørstokken på Stavanger turistforening sin hytte i Grasdalen.

Hytta er en av de mindre brukte. Visstnok blant annet fordi området er rasert av kraftutbygging. Jeg var her inne på “kraftsafari” og synes nå området er utmerket, og slett ikke rasert i mine øyne.

Grasdalhytta ligger på merket turistforeningsrute. Hytta er ganske enkel, uten proviantlager. Men ellers har man det man treger av gass, stearinglys og ved. De tre dagene vi besøkte hytta, helt i starten av september, var vi alene her. Protokollen viste også at det kan gå en stund mellom hver gang noen stikker innom her. Selve dalføret ligger langt unna bebyggelsen, og man får virkelig en følelse av å være alene her inne. Men det er trivelig at det går sauer i området!

Første dag gikk til en rundtur. Et stykke opp Brokadalen, opp en sidedal østover og ned Futakleiva. Videre østover og opp til bekkeinntaket i Tusso. Deretter tilbake til hytta. Vi bruke godt og vel fire timer på runden, men da hadde vi mange stopp og en lenger matpause på veien.

Turfakta
Distanse  : 7,5 km
Varighet  : 4 timer
Toppunkt  : 795
Startpunkt: 630


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest