Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dyraheio, Suldal kommune. Ca 20 km og 7 timer. Lang tur, og mange høydemeter hvis man går motsatt vei, fra Mostøl til Krossvatn. Hele turen går på merket DNT-sti.

Denne turen er dag to på en lenger fjelltur inn i Dyraheio. Dag en gikk fra Mostøl via Snønuten og Kringlevatnet til turisthytta ved Krossvatn. Dette er returen fra Krossvatn tilbake til Mostøl.

Stien fra Krossvatn mot stidele vest for Vassdalane går i kupert terreng. Underlaget er fast og fint, men det er mye opp og ned. Stien går på sørsiden av Nøvlenuten, før den svinger nord for Nøvletjørna, videre sør for Vassdalane. Det er stidele øst for Vestre Kaldevatn. I dette stidelet dreier stien nordover og etter vading av ei mindre elv, kommer man til toppen av Kyrkjesteinsdalen. Flott høyfjellsterreng her oppe. I nordhellingen øverst i Kyrkjesteinsskaret lå det ei svær snøfonn. Det er visstnok vanlig til langt ut på sensommeren. Fast og fin snø, så ikke noen stor utfordring å passere. Det er en lang nedoverbakke, og langt nede i dalen kom vi til stidelet fra dagen før, der vi tok av stien til Snønuten.

Turfakta
Distanse  : 20 km
Varighet  : 7 timer
Toppunkt  : 1200
Startpunkt: 1100


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større “feil”, og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap