Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens turprogram inneholdt seks topper i Bokn og Tysvær. Topp er kanskje å ta hardt i, for høyden på alle seks lå mellom 125 og 293 moh.

Dagens fjerde topp på Bokn var Vardefjellet 188 moh. De tre andre toppene på Bokn ligger på Vestre Bokn, mens Vardefjellet ligger på østsiden av Boknasundet, på Austre Bokn.

Vi kjørte av E39 etter Boknasundbrua, i retning Søre Våga. Ved lekeplassen tok vi av til venstre og parkerete bilen ved en trafokiosk i veikanten. Ikke plass til mer enn en bil. Her sto det også skilt som viste vei til Vardefjellet.

Største delen av turen gikk på fin vei. Der den tok slutt var det fast fjell videre nordover mot toppen og varden. Lett å gå, men noe vått etter all nedbøren den siste tiden.

Flott å gå i et kulturlandskap som preges av sauebeite. Null brake og kratt, bare fine grønne marker som ligner golfbaner! Bra at det finnes ildsjeler som fortsatt driver med sau!

Samme vei tilbake, etter å ha beskuet utsikten fra den flott varden på toppen. Denne turen passer utmerket for barnefamilier og andre som kanskje ikke liker så godt å gå i terreng.

Turfakta
Distanse  : 3 km
Varighet  : 45 minutter
Toppunkt  : 188
Startpunkt: 39


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap