Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ikke finvær på fastlandskarmøy i formiddag, og ikke meldinger som tilsa at det skulle være så mye bedre innover. Det skulle bli bedre utpå dagen, men altså ikke sol.

Været var vekslende på vei inn mot Ropeid. Regn gjennom Skjold og Vats. Tørr asfalt i Sandeid, og våt vei igjen i Hogganvik. Etter Ropeid var det ikke mange kilometrene til avkjørselen merket Tysseland. Etter noen svinger oppover kom jeg til kryss mot Selland, hvor jeg tok inn. Bilen ble parkert på parkeringsplassen jeg etter hvert kom til. Rett ved var det skilt som viste vei til Sellandsnuten. Jeg var uten tvil på rett plass.

Det regnet ikke, men skyene hang langt ned i fjellsidene da jeg startet på den tydelige stien oppover lia. Mye vått terreng og jevn stigning oppover, men ikke spesielt bratt. Etter en time kom jeg til Sellandstølen. En liten bu bygd innunder et fjelloverheng. Det kunne se ut til at det hadde vært en tilsvarende bu ved siden av, men det var bare grunnmuren igjen.

Her oppe over tregrensa var stien synlig over myrene. Over snaufjellet, som det ble stadig mer av, var det nødlinger som var lette å følge. Ikke lenge etter stølen begynte snøen å vise godt igjen. Store områder var dekket av snø, men nødlingene var plassert på høyder i terrenget, så det var ikke noe problem å finne retningen. Før jeg fortsatte de siste 150 høydemetrene tok jeg en kaffipause i håp om at det kanskje ville lette litt. Tvert imot så det ut til å drive inn enda lavere skyer, så det var bare å få ned kaffien og fortsette. Det siste stykket opp mot toppen var brattere enn tidligere på turen. Jeg måtte opp noen snøfonner med god hellingsgrad, men det var fint å gå på snøen som bare var blaut i det øverste laget. Det gav godt feste.

Varden kom til syne i det jeg kom opp øverste kneike. Varden sto på det høyeste punktet, 915 moh. Herfra kunne jeg se bort og ned til en større varde lenger ute på kanten. Antakelig bedre utsikt, men altså ikke i dag. Skyer og atter skyer drev forbi, men innimellom kunne jeg se Saudafjorden og Sand. Den store varden på 906 moh hadde postkasse med bok, så det var bare å sjekke inn.

Jeg gikk samme vei tilbake. Med et par kaffi/matpauser brukte jeg rett i overkant av tre timer på turen. En ganske lettgått topptur som kan gir fin trening i å følge nødlinger, og antakelig flott utsikt på dager med høyere skylag, eller enda bedre; skyfri himmel.

Turfakta
Distanse  : 8 km
Varighet  : 3 timer
Toppunkt  : 915
Startpunkt: 280


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute. GPX-fila viser kun turen opp, siden jeg gikk nøyaktig samme vei tilbake!

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest