Stranddalen turisthytte i Suldalsheiene er en plass jeg har vært flere ganger, både på overnatting og bare innom for brus og ei bolle. I perioden ca 20. juni til ca 20. september er hytta bemannet. Ellers i året brukes den selvbetjente delen.
Å komme til den bemannede hytta i Stranddalen er som å komme til et hotell, midt i villmarken. Varm dusj, oppredde senger og ikke minst en fantastisk mat og atmosfære.
Den korteste veien til hytta er fra Øvre Moen. Litt lenger er det å gå fra Kjetilstad. Begge disse alternativene er merkede DNT-stier. Jeg har gått fra Øvre Moen flere ganger sommerstid, og fra Kjetilstad på vinteren.
Denne gangen ville jeg ta en alternativ rute, fra Blåsjøvegen over Moavatnet. Fra saueinnhegningen i veikanten er det merket sti til Napen, og derfra videre DNT-sti til Stranddalen. Altså ingen stor utfordring å finne fram, men et fint alternativ til de mer brukte rutene.
Jeg har gått denne ruta til Napen tidligere, og du kan lese om første del av turen i den turbeskrivelsen. En kilometer før toppen av Napen er det stikryss hvor man kan følge T-merket sti videre til Stranddalen.
Fra stikrysset var det en fin tur videre. Kupert som alltid i denne delen av landet, med noen ganske bratte ned- og oppstigninger. På en varm dag med flere og tjue grader og tilnærmet null vind ble det en tur med mange pauser underveis. Både for å drikke, men ikke minst for å nye naturen og været. Naturen i denne delen av Suldalsheiene er langt mer frodig enn i de høyereliggende områdene.
Et stykke før hytta kom vi inn på stien fra Øvre Moen. Kvelden i Stranddalen ble en uforglemmelig opplevelse. Fantastisk solnedgang! Returen dagen etter gikk til Øvre Moen. Du finner omtale av den etappen ved å søke på Stranddalen i søkefeltet her på bloggen.
Turfakta
Distanse : 8,5 km
Varighet : 5 timer
Toppunkt : 1131
Startpunkt: 797
Kommentarer eller spørsmål? Kontakt meg gjerne her.
GPX-spor som kan importeres i kart og GPS (fil med lav oppløsning).
NB! En del av turene har høyoppløselig GPX-fil for nedlasting tilgjengelig under høydekurven. Høyoppløselige filer har en F i filnavnet, eksempelvis hustveitsataF.gpx. GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute.