Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Post Type Selectors
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Røldalssåta, eller Såta, er med sine 1422 moh en markant topp vest for Røldal. Godt synlig når man kjører E134 gjennom Røldal. Toppen kan nås fra flere ruter. På dagens tur valgte jeg nok den korteste, fra veien mellom Horda og Sauda, et stykke etter Ekkjeskaret. Det er merket med skilt langt veien, og hele turen er rødmerket og godt nødlet.

Bilen må parkeres på en lomme langs veien. Det finnes flere slike ikke langt fra skiltet som viser stistart. Etter en kort etappe på flatmark langs vannet, går det bratt oppover. Såpass bratt at turen fra dette startpunktet må sies å være krevende. Noen få korte klyvepartier er det også, men trøsten er at har man kommet seg opp den første tredjedelen er resten av turen langt lettere.

På dagens tur var det vekslende sol og skyer i starten, men etter som jeg kom høyere kom også skydekket sigende inn. Utsikten mot Svartavatnet forsvant, og siste halvdel av turen gikk i tåkeheimen. Ikke den helt tette arten. Å finne veien var ikke noe problem, men utsikten forsvant helt. Det ble en kortvarig stopp på toppen. Det ble mer vann i skyene, og noen langvarig stopp var det derfor ikke behov for. Jeg tok samme veien tilbake. Uten GPS hadde jeg nok snudd, for det var enkelte steder noe vanskelig å finne retningen når avstanden mellom nødlingene var stor.

Alt i alt en fin topptur, selv om turen naturlig nok kunne vært enda bedre med utsikt over Røldal, fra toppen.

Turfakta
Distanse : 5,5 km
Varighet : 2,5 - 3 timer
Toppunkt : 1422
Startpunkt: 916

Kommentarer eller spørsmål? Kontakt meg gjerne her.
Fint vær ved turstart. Bilen parkert og turen starter. Toppen er godt synlig.
Stien er tydelig langs vannet.
Etter første skikkelige stigning. Tilbakeblikk.
Bratt og mye stein. Toppen er foreløpig uten tåke.
Joda Hedda, opp her.
Tilbakeblikk.
Noen snøfonner. Tåka kommer.
Fortsatt ganske grei sikt. Toppen i sikte.
På toppen er det ikke mye utsikt. Lavt skydekke.
Tja, her skal det visstnok være flott utsikt.
Ikke noe å se.


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS (fil med lav oppløsning).

NB! En del av turene har høyoppløselig GPX-fil for nedlasting tilgjengelig under høydekurven. Høyoppløselige filer har en F i filnavnet, eksempelvis hustveitsataF.gpx. GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Ruta viser fra start til topp, siden jeg gikk nøyaktig samme vei tilbake.

Kanskje liker du også:

Følg
Gi melding om
guest

0 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest stemte
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Gi gjerne en kommentar.x
()
x