Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Post Type Selectors
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagen hadde ikke det beste været, så tur til Suldal ble byttet ut med tur til en lavere topp i Etne. Jeg kjørte inn Litledalen, passerte kraftstasjonen, og parkerte bilen i veikanten ved avkjøringen til Undstein. Her fulgte jeg grusvei forbi det nedlagte gardstunet, og fortsatte videre opp lia på en lite brukt traktorvei. Denne tok meg til kote 550. Ved kraftmasta tok jeg ut i terrenget.

Det var bratt stigning i retning skaret, men flatet etter hvert ut. Øverst i skaret dreide jeg nordøstlig, og toppen kom til syne. Ingen varde, bare et tidligere trigonometrisk punkt.

Fra toppen, som ligger helt på kanten over Stordalen, var det storslagen utsikt. Det tok dessverre ikke mange minuttene før utsikten forsvant i skyene som kom drivene inn, fulle av nedbør. Oppholdet ble derfor kortvarig, og jeg fulgte ikke planen om å gå til toppene videre østover. I stedet ble det samme rute tilbake til bilen, i ganske så våt yr.

En fin tur til en utsiktstopp. Garantert mye finere på en solskinnsdag. Mye stigning og til dels bratt, men likevel lett å gå på traktorvei. Ikke store utfordringer å finne farbar vei fra veien og videre til toppen. Absolutt en tur å anbefale.

Turfakta
Distanse : 8 km
Varighet : 2,5 timer
Toppunkt : 788
Startpunkt: 134

Kommentarer eller spørsmål? Kontakt meg gjerne her.
Turen starter gjennom grind og opp grusvei forbi den nedlagte garden på Undstein.
Traktorvei som ikke blir mye brukt.
Over tregrensa. Ut i terrenget ved høyspentmast, i retning skaret oppe til høyre.
Utsikt mot Litledalsvatnet.
Nærmer meg toppen av skaret.
Øverst i skaret dreier jeg til høyre. Utsikt mot Håfjellet på andre siden av Stordalen.
Toppen i sikte.
Ingen varde på toppen.
Utsikt mot Stordalsvatnet.
Etter kort tid på toppen kom regnet drivende inn.


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS (fil med lav oppløsning).

NB! En del av turene har høyoppløselig GPX-fil for nedlasting tilgjengelig under høydekurven. Høyoppløselige filer har en F i filnavnet, eksempelvis hustveitsataF.gpx. GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute.

Kanskje liker du også:

Følg
Gi melding om
guest

0 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest stemte
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Gi gjerne en kommentar.x
()
x