Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Post Type Selectors
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Sist endret 23. juli 2024

Molden i Luster i Sogn er et kjent, og godt besøkt turmål. Siden vi var i området fristet det med en tur til en av toppene i området. Valget falt på Molden.

Turen er godt skiltet, helt fra hovedveien mellom Hafslo og Gaupne og til parkeringsplassen ved Krossen. Parkeringsplassen viste at dette er en populær tur. Plass til mange biler og bobiler, og ellers tilrettelagt med toaletter. I motsetning til en del andre populære turmål, var det ikke parkeringsavgift her. Man bør være tidlig ute på de fineste dagene. Da vi kom var det bare to-tre ledige parkeringsplasser, og når vi kom tilbake noen timer senere var det parkert langs veien flere hundre meter lenger nede.

Stien oppover skogen var tørr og fin, og heller ikke spesielt bratt. Det passet fint med mye skygge gjennom skogen, for det var en varm dag uten særlig vind. Det var et jevnt sig av andre fjellvandrere på tur. Noen tok vi igjen. Andre passerte oss i høyere tempo. Uansett ikke noen følelse av å gå i kø.

Etter som vi passerte tregrensa ble det flott utsikt over Hafslovatnet og den indre delen av Sognefjorden. Noen bratte partier var det, men disse var av det kortvarige slaget.

Fra toppen kunne vi skimte de sørligste delene av Jostedalsbreen i nord. I sørøst de karakteristiske toppene i Hurrungane med Fannaråki og Skagastølstindane.

Etter en god pause i det flotte været på toppen, 1120 moh, tok vi samme vei tilbake. En tur som passer for alle, til en skikkelig utsiktstopp!

Turfakta
Distanse : 9 km
Varighet : 3 - 4 timer
Toppunkt : 1120
Startpunkt: 519

Kommentarer eller spørsmål? Kontakt meg gjerne her.
Nydelig dag å gå til Molden
Svært tydelig og godt merket sti, hele veien.
Etter hvert nydelig utsikt.
Mange på tur denne flotte sommerdagen.
Utsikt innover mot Skjolden.
Steinhytte på toppen.
Stein og atter stein på toppen.
Lustrafjorden og Urnes.
Langs kanten mot Lustrafjorden. Toppene i Hurrungane kan skimtes i horisonten bak.


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS (fil med lav oppløsning).

NB! En del av turene har høyoppløselig GPX-fil for nedlasting tilgjengelig under høydekurven. Høyoppløselige filer har en F i filnavnet, eksempelvis hustveitsataF.gpx. GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute.

Følg
Gi melding om
guest

0 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest stemte
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Gi gjerne en kommentar.x
()
x