Bloggen er etter hvert mye lest og brukt, og jeg legger en del tid og arbeid i bakenforliggende funksjoner for å bedre brukeropplevelsen. Her legger jeg ut hva som endres eller er nytt på bloggen, av mer teknisk art.
03.01.25: Fikset en feil som gjorde at gpx-filer ikke ble lastet ned, bare vist som kode i nettleseren. Feilen har eksistert siden oktober -24.
04.10.24: fjellturblogg.no er flytter over til nytt webhotell. Takk for nå, proisp.no. Dere gikk fra å være en stabil og god leverandør av webhotell,til å bli noe helt annet.
22.07.24: Endret karttjenere i kartfunksjonen siden Kartverket har faset ut noen trege og utdaterte tjenere. Nå lastes kart mer stabilt og hurtig.
01.03.24: Endret fylkesnavn fra Vestfold og Telemark til Telemark i oversikt over besøkte topper m.m.
01.03.24: Muligheten til å merke egne favoritt-turer er fjernet siden komponenten som ble brukt til formålet er utdatert.
01.03.24: Kamerabilder fra Oppheim og Fjellstøl er fjernet siden kameraene virker å være ute av drift.
15.02.23: Fikset webkamera fra Røldal. Kamera.
01.02.23: Fikset noen visuelle feil i tabellene under Fjelltopper.
01.01.23: Noen visuelle endringer i bildegalleri; større bokstaver og tekst i øvre kant av bildet, ikke lenger i nedre kant.
22.12.22: Fikset webkamerabilder fra Sauda, Fjellstøl og Oppheim. Kamera.
07.12.22: Fjernet Facebook sitt system for kommentering. Har valgt å bruke en standard WordPressløsning som ikke sender data til tredjepart, og som ikke krever alt byråkratiet som Facebook etter hvert gjør. Ulempen er at kommentarer som var lagt inn tidligere er gått tapt.
27.11.22: Fikset en feil som gjorde at det ikke var mulig å sortere topper etter dato (Fjelltopper).
21.08.22: En del visuelle endringer etter temaoppdatering.
26.07.22: Alle gpx-filer som brukes for å vise spor på kartene mine er nå komprimert kraftig for å ta ned innlastingstiden, uten at det går ut over oppløsning på sporet. Det som nå er fjernet er tidsangivelser, puls og temperatur, samt noe informasjon i metafeltet. De som er interessert i å kjører lignende komprimering på egne filer, ta kontakt, så kan jeg dele scriptet jeg har laget (for Linux/Mac, og kjøres som bash fra terminal). Ellers er det verdt å nevne at de fleste filene er komprimert i forhold til oppløsning (tid og meter fra hver sporing, typisk 20 sekunder og 10 meter). Jeg legger også ut ukomprimerte filer på nye turer. Disse filene kjennetegnes ved en F i filnavnet. For eksempel hustveitsataF.gpx (F står for full oppløsning). Trenger du et mer oppløst spor enn du finner på bloggen, kontakt meg, så deler jeg. Fulloppløste filer brukes ikke på oversiktskartet, kun på kart/høydekurve under hver turbeskrivelse.