Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ny topp i Vindafjord. Starten på turen til Vardanuten gikk ved sagbruket på Frøland i Vindafjord, ved fylkesvei 4740 mellom Solheim og Åmsosen.

Jeg parkerte bilen i veikanten rett etter sagbruket, og gikk veien som går opp på sørsiden. I første kryss gikk jeg til venstre og fulgte skogsveien bratt oppover lia.

Jeg hadde med kart, og hadde tenkt å følge ryggen oppover mot toppen. Etter en stund på skogsvei tok jeg av ut i terrenget. Det var bratt oppover, og ganske kupert. Heldigvis var det stor skog, og ikke noe brakekratt. Noen utsikt å snakke om var det ikke. Til det var skogen for tett.

Selve toppen lå ganske markant i terrenget. Jeg kløv opp, og var i følge kartet plutselig på toppen. Ingen varde eller noe annet som viste at dette var toppen, men min GPS viste at det var det.

Jeg gikk i mer nordlig retning nedover, i et slakere terreng med mindre skog. Det var derimot mer myr, så jeg vet ikke hva som er å anbefale. Det får bli en smakssak, eller en rundtur som på min tur.

Vel nede på første skogsvei gjorde jeg en feil. Jeg fikk ikke veien til å stemme med den på kartet, og gikk i feil retning noen hundre meter, før jeg snudde. I det hele tatt forvirrende. Den inntegnede veien var fullstendig feilplassert på kartet.

Med feilnavigering brukte jeg en time og ett kvarter på turen. Er du toppsamler er denne toppen et “must”, jakter du utsikt kan du heller ta turen til Bjergafjellet og Grånuten på nordsiden av dalen, med tilnærmet samme startpunkt.

Turfakta
Distanse  : 3 km
Varighet  : 1,5 timer
Toppunkt  : 323
Startpunkt: 73


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap