Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Det er en god stund siden forrige topptur. Snøen har forsvunnet her ute ved kysten, og det er igjen mulig å ta toppturer til fots.

Et par småtopper på Stord sto på programmet. Første topp var Utslettefjellet. Med sine 253 moh er det ikke veldig høyt, men fint å ta på korte desemberdager. Starten for turen var ved idrettsanlegget på Nysæter i Sagvåg. Bilen ble parkert på baksiden av banen, og turen var merket etter noen få meter på grusveien.

I starten var det bratt. Merket rute var mer bekk enn sti. Stedvis klyvepartier, men ikke lange stykket før det flatet ut. Vi tok litt feil i et stikryss. Godt mulig stien hadde ført til målet, men uten at den var tegnet inn på kartet gikk vi de få metrene tilbake og fulgte stien som var på kartet.

Tregrensa var lav, og det var lett å gå på snaufjellet innover og opp mot toppen. Ved toppen dukket en “dagsturhytte” opp. Hytta var åpen og er beregnet for kortere opphold uten overnatting. Vedovn, og egen utedo. Svært fin hytte som i grunnen hadde egnet seg for pauserom på dagens tur. Gråvær, men to toppvandrere som hadde enda en topp på programmet. Noen pause ble det derfor ikke tid til.

Det høyeste punktet er ikke der skilt og trigonometrisk punkt er, men på en knaus litt lenger vest. En mast med lanterne sto på toppen. Sikkert noe som har å gjøre med flyplassen på Sørstokken. En kort tur oppom, bilder, og så samme vei tilbake til bilen.

En fin tur som vi brukte i overkant av en time på tur/retur. På finværsdager kan man nyte utsikten. På gråværsdagen kan man varme seg innendørs.

Turfakta
Distanse  : 3 km
Varighet  : 1 - 1,5 timer
Toppunkt  : 253
Startpunkt: 53
Turen starter på merket sti rett ved fotballbanen på Nysæter.
Bratt i starten. Mer bekk enn sti.
Lettere å gå enn bildet tilsier.
Etter hvert flater det ut. Tydelig sti hele veien.
Toppen kommer til syne.
Flere stier fører til toppen.
Lett å gå siste stykket opp.
Ei hytte dukker opp. Viser seg å være ei dagsturhytte.
Flott hytte åpen for alle. Ikke til overnatting.
Lavt skydekke kommer sigende inn, men mulig å se ned til Sagvåg.
Dette er ikke det høyeste punktet, men regnes likevel som toppen.
Oppå knausen i tåka er det høyeste piunktet.
Utsikt fra toppunktet. Mer og mer skyer, og dårligere utsikt.


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute.

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest