Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Kombinert sykkel- og fjelltur i høyfjellet. Turen starter rett innenfor Oddatjørndammen ved Blåsjø i Suldal. Her er det bom, og en må sykle ca 17 kilometer inn til Storvassdammen. I perioden 15. august til 30. september kan man kjøre til Beinlei, og da er sykkelturen 7,5 km. Fra Storvassdammen er det 4,5 km (ca 1,5 time) å gå inn til turisthytta på Storsteinen.

Turen ble endret i siste liten. I utgangspunktet var planen å gå fra Førrevassdammen til Eidavatn. Siden værmeldingen for dag to sa at temperaturen skulle være rett over null, med sludd i lufta og til dels tåke/lavt skydekke, ble denne turen lagt på vent. Å gå i svært kupert og ukjent terreng i 16 kilometer på vestsiden av Blåsjø i slike værforhold, fristet ikke.

På dag en var derimot været aldeles utmerket. Sol og nesten vindstille, gjorde sykkelturen innover anleggsveien fra Oddatjørn til Storvatn til en flott opplevelse i høyfjellet. Å sykle kilometer etter kilometer på en tofelts asfalert vei, helt uten trafikk eller folk, er noe flere burde prøve. Vi tok igjen en bonde med hund som gjetet en flokk sauer innover veien. Hva sauene lever av her i steinødet er ikke godt å si.

Vel framme ved Storvassdammen parkerte vi syklene, og la i vei til fots de 4-5 kilometrene inn til hytta på Storsteinen. Ruta er merket med de velkjente røde T-ene til turistforeningen. I tillegg er stien stort sett tydelig i terrenget. Det er en lettgått tur uten for mye opp og ned. Vel 1,5 time etter start var vi framme.

Storsteinen har to hytter. Vi valgte den minste. Vi hadde ikke før installert oss før vi fikk besøk av to andre vandrere, på litt lenger tur enn oss. De hadde startet på Haukeliseter fem dager tidligere, og var på vei til Lysefjorden. De valgte den andre hytta, noe som for så vidt var helt greit.

Neste morgen var det bare å fastslå at værmeldingen stemte på en prikk. Ute var det 2-3 grader, og det bøtta ned med regn, og etter hvert sludd. Turen tilbake til syklene gikk unna med høyere hastighet enn dagen før, ganske sikkert fordi sekkene var blitt noen kilo lettere. Sykkelturen videre ble en ganske våt og sur opplevelse, siden temperaturen fortsatt var et par grader over null, og regnet/sluddet tidvis kom horisontalt fra nord, altså rett i mot.

Ved bilen var det bare å erkjenne at regnbuksa mi ikke var i stand til å motstå regnvann noe særlig lenger enn tre timer.

Turfakta
Distanse  : 21,5 km m/syk. en vei
Varighet  : 2 timer m/syk. en vei
Toppunkt  : 1140
Startpunkt: 1080


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS (Storvassdammen-Storsteinen)

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap