Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Denne toppturen startet fra bensinstasjonen på Kyrping i Etne. Rett over E134, eventuelt via undergangen, og bratt opp grusvei/traktorvei.

På toppen av veien flatet det ut og stien fortsatte over noen myrpartier. Ved Røynekleiv ble det et nytt parti med noe stigning, før det flatet ut ved Revtjørna. I det jeg passerte kloppen over utløpsbekken, smatt det flere småaurer fram på vei inn i tjernet. Kjekt å se fisk i mange mindre vann, noe som er en stor endring fra sur-nedbørsperioden tilbake på 70- og 80-tallet.

Videre fra Revtjørn var det jevn stigning oppover, med noen korte partier med mer stigning. Fra toppen av siste skaret var det utsikt mot varden på toppen. Det var også bare siste partiet før toppen som gikk over snaufjell. Her var det godt merket med nødlinger og gul maling på steiner og berg.

Det blåste friskt på toppen, så etter at bilder var tatt og utsikten beskuet, var det ikke annet å gjøre enn å ta stien nedover for å komme i le for vinden.

Jeg hadde ikke mer enn fått fyr på primusen før det begynte å snø. Det snødde ganske tett under hele lunsjen. Videre nedover gikk snøværet over til tåke.

En flott tur på ganske nøyaktig tre timer, lunsj inkludert. Det er sti hele veien, og brattest på grusveien i starten. Turen passer for alle som tåler noen høydemeter. Belønningen på toppen er storslagen utsikt.

Turfakta
Distanse  : 10 km
Varighet  : 3 timer
Toppunkt  : 908
Startpunkt: 135


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Ruta viser turen fra start til topp, siden jeg gikk akkurat samme vei tilbake.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest