Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Siggjo er med sine 474 moh den høyeste toppen i Bømlo. Det finnes flere merkede ruter til toppen. Jeg valgte den som starter ved parkeringsplassen ved Sletta, på vestsiden av toppen.

Parkeringsplassen var godt merket med “Siggjo”. Turen startet med noen hundre meter på grusvei, før jeg fant sti som førte mot Siggjo, rett før siste hus på veien.

Stien var godt merket hele veien. Oppover Kyrdalen var det noen bratte partier, og på dagens tur både vått og glatt underlag. Etter hvert dreide stien i sørvestlig retning, og gikk lags et bekkefar opp skaret som var godt synlig. Øverst i skaret dreide stien i nordøstlig retning, og toppen var lett å se, siden det er ei svær mast på toppen. Siste stykket før toppen var det også noen nødlinger som viste hvor det var lurt å gå over snaufjellet.

Jeg var ikke veldig lenge på toppen, takket være en særdeles frisk vind. Flott utsikt over Bømlo, Sveio, Stord og videre innover Sunnhordland. På dager med fint og klart vær er det nok utrolig bra utsikt her. Litt for mye dis på dagens tur til å få det rette inntrykket. Jeg gikk samme vei tilbake.

Turfakta
Distanse  : 4 km
Varighet  : 1,5 timer
Toppunkt  : 474
Startpunkt: 32


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Fila inneholder sporet fra start til toppen, siden jeg gikk samme vei tilbake.

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest