Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Årets første topptur gikk til Sauanuten i Etne. Turen startet fra Ebna på Strondavegen mellom Etne og Skånevik. Bilen ble parkert på busslomma vis-a-vis skogsveien merket med tur til Nordfjell. Nesten snøfritt i starten, men noen svært glatte partier hvor mine, for dagen, gamle M77 militærstøvler hadde store problemer med å holde eieren på beina.

Etter hvert ble det ganske mye snø på veien oppover lia. Jevn og grei stigning, men aldri direkte bratt. Etter en del høydemeter flatet det ut, og veien tok slutt ved skiltet sti videre mot Nordfjell. Kartet viste at jeg skulle jeg over på andre side av Ebnaelva, og videre et kort stykke over ei lita myr, før jeg kunne følge en ny skogsvei videre.

Et stykke før veien i følge kartet stoppet, tok jeg av opp bratte lia. Hjortetrakk på kryss og tvers, og to av arten holdt oppsyn med meg lenger oppe, før de til slutt fant ut at det var best å legge på sprang. Oppover lia ble det småtungt med snø til midt oppå leggen. Snøen var heldigvis av det tørre slaget, og det gikk greit å komme over tregrense, og deretter dreie i sørlig retning bort til varden på toppen.

Fra toppen på 499 moh var det flott utsikt mot Børkjenesnuten i sørvest, og Gaddanuten i sørøst. Norover mot topper i Kvinnherad, og øyene i Sunnhordlandsbassenget.

lettgått tur til en flott topp, i spennende og variert terreng.

Turfakta
Distanse  : 7 km
Varighet  : 2 - 2,5 timer
Toppunkt  : 499
Startpunkt: 66
Turen starter på skogsvei skiltet mot Nordfjell.
Tydelig skogsvei.
Snøfritt oppover lia.
Men etter hvert ble det mer og mer snø.
Det flater ut innover myrene.
Her tok jeg av fra veien og bratt opp lia til høyre.
Snø og is.
Etter hvert blir det fin utsikt nordover mot Kvinnherad.
Over tregrensa blir det stabbing i snø til midt på leggen.
Varden kommer til syne.
Gaddanuten til venstre.
Mot Børkjenesnuten.
Halsnøy. Borgundøy til venstre.


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Ruta viser turen fra start til topp, siden jeg tok samme veien på returen.

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest