Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens andre topptur gikk til Meien. Meien er i grunnen ikke noe topp, men et fjellplatå innenfor Nesflaten i Suldal.

Utgangspunktet for turen var enden av veien ved Sandvatn. Etter å ha passert siste dam i vestenden av vatnet kommer man til bom som hindrer videre kjøring innover. Her parkerte jeg bilen og gikk noen hundre meter på veien mot Holmavatn. Jeg hadde på forhånd sett på kartet at det kunne være lurt å følge en rygg oppover.

Som alltid, er det en viss forskjell på kart og terreng. Jeg fulgte derfor en mindre rygg på vestsiden av den jeg hadde sett på kartet. Det var virkelig bratt oppover, og glatt. Mye nedbør hadde gjort svaene glatte, og det var bare å ta det rolig oppover for å ikke havne utpå noe som kunne føre til knall og fall.

Etter en bratt start, flatet det noe ut ved inngangen til Såtedalen. Jeg hadde hele tiden studert fjellmassivet i front. Det så ikke særlig lett å forsere på avstand, der det blinket i glatte sva i sola. Når jeg kom nærmere så jeg at det var lurt å fortsette i strak linje oppover mot toppen. Når man får terrenget på nært hold pleier man alltid å finne en farbar vei oppover, så også her. Etter å ha passert et nytt parti med bratte og glatte sva, flatet det gradvis ut videre oppover. Lettgått terreng etter hvert som jeg kom over på tørt berg. Det var utrolig lite vegetasjon her oppe. Sannsynligvis har det å gjøre med bergarten, men jeg antar det også har å gjøre med at det ligger snøfonner her til langt ut på sommeren.

Vel oppe på platået kunne jeg skue ut over fjellområdet Meien. Altså ingen topp, men et ganske stort og flatt fjellplatå. Den lille varden lå ikke på det høyeste punktet. Jeg hadde plottet toppen inn på GPS, og uten den hadde det vært umulig å si at det ene punktet var høyere enn det andre. Men sånn er det for oss toppsamlere, det er viktig å ha vært på det høyeste punktet.

Utsikten fra Meien er flott. Man ser innover Bykle i sør, og selvsagt det meste av høye topper videre nord og øst. Meien ligger tross alt i den delen av Rogaland som har de høyeste toppene.

Også fra denne toppen valgte jeg å gå i mine egne GPS-fotefar tilbake. Det var ikke mer en et par timer siden Meien lå i lavt skydekke, og det var slettes ikke klarvær nå heller. Å surre rundt her uten å vite hvor jeg var fristet på ingen måte.

Turfakta
Distanse  : 7,5 km
Varighet  : 2,5 timer
Toppunkt  : 1391
Startpunkt: 955


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap