Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

En tredagerstur til Krossvatn i Dyraheio, Suldal, sammen med Per og Anders. Hytta på Krossvatn tilhører Stavanger turistforening, og er fullt utstyr med blant annet proviantlager. En bra hytte i et utrolig fint område. Turen er ca 6,5 kilometer og tar en 4-5 timer i rolig tempo.

Turen startet fredag ettermiddag etter jobb. Jeg har surret bort det meste av GPS-sporet fra turen inn, men vi gikk over Storsteinheia. Det er noe kortere, men det er ikke merket rute. Følger man nødlingene finner man likevel fram! Ellers var Skreivassvegen fra Oddatjørn og inn til Skreivatn kjørbar, så bilen ble parkert der og turen kunne starte.

Returen som gikk på delvis DNT-merket sti sørover til stidele mot Vassdalstjørn. Herfra og vestover er det nødlet og ganske tydelig sti til Skreivatn via Skorpevadhølen. Jeg har vært inne ved Skorpevadhølen en gang tidligere som du kan lese om her, og på Krossvatn som du kan lese om her.

Turen gir flotte høyfjellsopplevelser, både på fjellgrunn og i mer frodig terreng. Hele turen er langt over tregrensa, på rundt 1100 meters høyde. Det er en del opp og ned, særlig rundt Skorpevadhølen og Djupa Hola.

Turfakta
Distanse  : 6,5 km
Varighet  : 4 - 5 timer
Toppunkt  : 1170
Startpunkt: 1120


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap