Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Kåtanuten er en markant topp i Ølen. Fjellet kneiser 534 meter på nordvestsiden av Ølensfjorden. Utsikten herfra er flott, og det er vel verdt strevet med å komme seg til toppen.

I Ølensvåg kjører en mot Bjoa. Ved Westcon/Lundeneset tar en av til venstre. Parker ved en stor garasje/tidligere drivhus. Det er skilt her som forteller hvor stien starter.

Det er ikke noen godt merket sti i starten, men ikke noe problem fram til plantefeltet. Inne i granskogen er det ikke lett å se noen sti, men regelen er grei, stort sett rett fram og opp. Det er bratt, og det flater ikke ut før en er gjennom plantefeltet. Da kommer man ut i et skar hvor det er tydelig sti videre oppover.

Turfakta
Distanse  : 5 km
Varighet  : 2,5 timer
Toppunkt  : 534
Startpunkt: 25GPX-spor som kan importeres i kart og GPS. 

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større “feil”, og kan således fint brukes som en veiledende rute.Denne turen har digital turbok hvor man kan registrere seg med navn. Du finner en QR-kode på toppen. Bruk mobiltelefonen til å skanne QR-koden og du kommer til registreringsskjema hvor du skriver navnet ditt. Navnet kommer da på lista her, sammen med turdato.
Disse har allerede registrert en tur til denne toppen/målet:

Kåtanuten
[wpdatatable id=16]

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap