Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ikke det beste været ved avmarsj fra Norheim, men det skulle bli noe lettere utover dagen var meldingen. En time og 20 minutter senere ble bilen parkert ved Skarstøl, opp fra Litledalen i Etne. Det var bare å ta på regnbukse, for det yret fortsatt godt. Jeg hadde med sykkel, for de første kilometerene gikk på anleggsveien innover mot Ilsvatnet.

Sykkelen ble parkert før jeg kom ned til Ilsvatnet, ved skiltet som viste hvor stien mot Bjørndalen gikk. Første mål, Kaldheimshovda, lå gjemt i skylaget. Pila på GPSen viste derimot retningen, så det var bare å legge i vei over den svært våte myra, og videre oppover den slake skråningen mot plastået hvor toppen skulle ligge. Flott terreng å gå i: Gras og lyng, og en del myr. All nedbøren siste ukene har virkelig gjort bakken våt og tung. Heller ikke noe problem å fylle drikkeflaska, for små og store bekker fantes over alt.

Vel oppe på platået var det å gå i sørlig retning mot toppen, som lå som ei såte. Svært lite utsikt, men plutselig kom Lysenuten til syne over dalen i vest. Noen sekunder senere var det igjen grått skylag. Jeg fortsatte nordover ryggen til det som muligens regnes som toppen på Kaldheimshovda. I alle fall var det en noe større varde der. Derfra fortsatte jeg videre i nordlig retning, og kom etter hvert ned mot Ilsvatnet. Så et stykke på vei i retning Auestadstølen, før jeg igjen tok ut i terrenget mot Auestadnuten. Samme terreng her. Slak oppoverbakke med vekselvis myr og lyng. Ett hvert kom jeg inn på stien som også var merket på kartet. Den førte meg til toppen på 720 moh. Dessverre ikke noe utsikt fra denne toppen heller, bare grå tåke. Samme ved tilbake ned til dammen ved Ilsvatnet, før det ble et stykke å traske på veien tilbake til sykkelen.

Etter et matpause bar det videre i nedoverbakke tilbake til bilen. En fin tur i et lettgått terreng. Ta gjerne med sykkel innover. Flott område å sykle i. Husk å betale kr 40 i bompenger ved parkeringen. Vipps fungerte fint.

Turfakta
Distanse  : 17 km (med sykkel)
Varighet  : 3 timer (med sykkel)
Toppunkt  : 732
Startpunkt: 479


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute.

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest